Poinformuj ile masz czekać lub czekałeś w kolejce
« wszystkie aktualności

Informacja prasowa Krzysztofa Łandy

W związku z publikacją zamieszczoną w dniu dzisiejszym w Gazecie Finansowej i powtórzoną w innych mediach, zawierającą  pomówienia wobec mojej osoby o korupcję, zaprzeczam kategorycznie  jakoby takie sytuacje miały miejsce i wskazuję, że w toku wszczętych na wniosek Ministra Zdrowia i trwających ponad 9 miesięcy postępowań  sprawdzających, nie zostały one w jakimkolwiek zakresie potwierdzone przez odpowiednie służby państwowe.

Informuję, że w dniu jutrzejszym składam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa zniesławienia oraz zakładam w Sądzie Okręgowym w Warszawie sprawę sądową o ochronę dóbr osobistych przeciwko wydawcy i redaktorowi naczelnemu Gazety Finansowej, autorowi artykułu oraz osobie wypowiadającej pomówienia w cytowanym przez Gazetę Finansowa nagraniu.

Jednocześnie wskazuję, że autor artykułu umieszczonego w Gazecie Finansowej jest ze mną od drugiej połowy 2016 roku w sporze w związku z rozpowszechnianiem przez niego pomówień pod adresem mojej osoby.

Krzysztof Łanda

Były Wiceminister Zdrowia w latach 2015 – 2017.

20 lipca 2017 r.

« wszystkie aktualności